6 augusti 2016
15:00

Arboga Södra IF

Referat: Fagersta Södra IK - Arboga Södra IF

Fagersta Södra brukar var väldigt stabilt på hemmaplan. Men var inte det i lördagens omstart av fotbollsfyran mot Arboga Södra. Via 3–3 (2–3) tog lagen var sin poäng.
Fagersta Södra var riktigt illa ute. Gästerna gick fram till ledning med 3–0. Då var inte ens 30 minuter spelade av höstpremiären.
Oväntat då Södras försvarsspel under våren var i det närmaste prickfritt, vilket åtta insläppta mål på elva matcher vittnade om. Och än märkligare var att Arbogas två första mål gjordes av hemmalaget.

Så efter bara 17 minuters spel var ställningen 0–2. Och efter 28 minuter hade Arboga ökat på ledningen till 3–0.
Trots underläget var det Södra som öppnade bäst. Hade ett klart grepp om matchen första kvarten. Men så kom självmålen som båda var av den oturliga storten. Sånt som händer i bland.
0–3-målet fixade Arboga på egen hand. Ett bra skott som Daniel Hedlund i hemmamålet var chanslös på.
Där någonstans vaknade Södra. Hårt jobb av Sebastian Jansson i straffområdet öppnade för Emil Zoltek. Pawel Gentek var sist på bollen när Södras reducering till 2–3 var det sista som hände i första halvlek.
Efter pausen kom det mesta att handla om Södra. Hemmatrycket var i det närmaste konstant. Chanser skapades.
– Jag tycker att vi borde avgjort i andra, säger lagkapten Joakim Larsson.
Nu kom dock i alla fall ett mål. Den viktiga kvitteringen tryckte Johanne Körkkö in efter starkt förarbetet av Jama M Hassan.

Södra hade sedan flera bra lägen att sätta segermålet. Bland annat då lagkapten Larsson. Larsson fick fritt fram efter en snabb omställning. Skottet var hårt, men rakt i bröstet från nära håll på Arbogakeepern som blev liggande en stund.
– Jag såg Emil (Zoltek) i straffområdet, men undrar om inte han var offside. Så jag gick själv i stället, och sköt, säger Larsson.
– Klart att det här var surt. Vi vill ju ta tre poäng på hemmaplan, och vi borde nog avgjort i andra halvlek. Men samtidigt visar vi ändå moral som kommer tillbaka efter 0–3.